Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/672-8990

Ügyfélszolgálat: H-P: 7:00-15:00-ig

Gipszkartonozás

A szárazépítés gipszkarton profilokkal és gipszkarton lapokkal történő szerelése gyors és egyszerű módja annak, hogy saját otthonán belül bővítse és átalakítsa a teret anélkül, hogy drasztikusan át kelljen alakítani az épület szerkezetét.

Jól átgondolt megoldásaink jelentősen megkönnyíthetik a belsőépítészeti projekteket, és első próbálkozásra elérheti a kívánt eredményt, még akkor is, ha nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik. Végigvezetjük a projekt minden lépésén, és elmagyarázunk minden fontos részletet, amit tudnia kell a gipszkartonok beszereléséhez és a gipszkarton lapokkal végzett munkához. Görgessen a lap aljára vagy válogasson kategóriáink között!

gipszkartonozas

Új térre lenne szüksége otthonában anélkül hogy jelentősebb beavatkozásokat kelljen eszközölni otthona szerkezetében? Válassza szárazépítési és gipszkartonos megoldásainkat!

A szárazépítés gipszkarton profilokkal és gipszkarton lapokkal történő szerelése gyors és egyszerű módja annak, hogy saját otthonán belül bővítse és átalakítsa a teret anélkül, hogy drasztikusan át kelljen alakítani az épület szerkezetét.

Jól átgondolt megoldásaink jelentősen megkönnyíthetik a belsőépítészeti projekteket, és első próbálkozásra elérheti a kívánt eredményt, még akkor is, ha nagyon kevés tapasztalattal rendelkezik. Végigvezetjük a projekt minden lépésén, és elmagyarázunk minden fontos részletet, amit tudnia kell a gipszkartonok beszereléséhez és a gipszkarton lapokkal végzett munkához.

Gipszkartonok szerelése

Ez a cikk lépésről lépésre bemutatja a gipszkarton lapok telepítését és a hozzá szükséges eszközöket.

1. Tervezés és mérés

Pontosan hol kell elhelyezni a válaszfalat? Hol helyezkedjenek el az ajtók, elektromos szerelvények, kábelek, kapcsolók, aljzatok? A gipszkartonos munkák végrehajtása során mindig a gondos tervezésnek kell lennie az első lépésnek.

Vízszintes zsinórral vagy lézerrel jelölje ki a körvonalakat a padlón, és vigye át a falra és a mennyezetre egy vízmérték segítségével. Mérje meg a falakat, és számolja ki az anyagmennyiséget. Tartalmaznia kell kb. plusz 10% extra mennyiséget. Az interneten számos mennyiségkalkulátort találhat, amelyek megkönnyítik a számításokat. Vásároljon meg minden anyagot a szükséges mennyiségben, hogy ne kelljen abbahagynia a munkát félúton. Győződjön meg arról, hogy a vásárolt gipszkarton lapokat vízszintesen, száraz helyen tárolja, hogy elkerülje a vetemedést. Mielőtt elkezdené, tekintse meg ellenőrzőlistánkat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelő eszköz rendelkezésre áll, és nem kell megszakítania a munkafolyamatot.

Szükséges eszköszök:

1. Cipzáras porvédőfólia

A wolfcraft szalagos és cipzáras porvédőfóliája segítségével magabiztosan végezheti el otthonában a felújítási munkákat. Az építési por ott marad, ahol helye van: az ajtón kívűl! Kímélje meg magát a napi takarítással és a felületekről való por letörlésével járó fáradságtól, és összpontosítson helyette teljes mértékben a munkájára.

2. Vezetősínes gipszkartonvágó

A gipszkarton vágása soha ilyen egyszerű még nem volt! Az új, beépített sínnel ellátott gipszkartonvágó kíméli Önt a folyamatos mozgástól, forgolódástól a nehéz gipszkarton lapok emelgetésétől, precíz vágott élek biztosítása mellett. A precíziós vágás miatt a későbbi illesztési munka sokkal könnyebb és pontosabb.

gipszkartonvago

Alternatív megoldásként az új szögvonalzó és párhuzamvágó garantálja a precíziós vágást pontosan, a megfelelő szögben. A mellékelt párhuzam és szalagvágó, a szabványos trapéz penge könnyen rögzíthető a vágószánon így egy sor irányított vágást végezhet egyszerűen.

gipszkarton-gyalu

3. Élvágó

Még a tapasztalatlan barkácsolók is biztonságosan készíthetnek szögletes éleket másodpercek alatt az új élvágóval. Egyszerűen helyezze a helyére, húzza végig a 9,5 vagy 12,5 mm-es gipszkarton darabon, és kész. A hármas penge egyetlen lépésben pontos 35°-os szöget hoz létre, finom, tiszta vágással, amelyeket ezután különösen gyorsan és anyagkímélő módon tud elsimítani.

4. Egykezes gyalu

A wolfcraft kifejlesztett egy szilárd egykezes, sík ergonomikus fogantyúval rendelkező gyalut a hatékonyság érdekében felületek és élek precíz megmunkálására. A 150 x Az 57 mm-es reszelőfelület rendkívül hatékony, míg a kompakt forma azt jelenti, hogy a gyalut egy kézzel kényelmesen használhatja.

gipszkarton-fureszeles

5. Fúrófűrész gipszkartonhoz

A kör alakú mélyedések és szabad formák bármilyen alakúak lehetnek. Gyorsan és kényelmesen vághatja ki ezeket a formákat kézzel az új fúrófűrész segítségével. Miután a fúróhegyet behelyezte az anyagba, az ergonomikus kétkomponensű fogantyú és a 17 cm hosszú, 5 mm vékony reszelő fogak segítségével a fűrész könnyen irányítható és bármilyen tetszőleges forma vágható a gipszkarton lapokba.

gipszkarton-csavarozo

6. Gipszkarton csavarok rögzítése

A mágneses csavarozóelőtét mélységstoppal biztosítja a tökéletes csavarbehajtást fémprofilokba vagy négyzet alakú fába. Szabadalmaztatott műanyag ablakkal lehetővé teszi a tiszta rálátás a bit és a csavar helyzetére, és biztosítja a megfelelő behajtási mélységet.

gipszkarton-csavarozas

A megfelelő anyagok kiválasztása

A gipszkarton beépítésénél először egy alapszerkezetet kell létrehozni. Az alapszerkezet fából vagy fémből építhető. Ezután a gipszkarton lapokat ehhez a kerethez csavarozzák. Ma szinte minden alkalmazásban a fém a választott anyag. Nagyobb méretpontosságot kínál, könnyebben megmunkálható és nagyobb teherbíró képességgel rendelkezik. A leggyakoribb szabványos fémprofilokat a barkácsáruházakban tudja megvásárolni:

giszkarton-profilok

2. A munkaterület előkészítése

Mielőtt elkezdené a munkát, állítson be egy cipzáras porvédőfóliát az ajtóra: Egyszerűen rögzítse az extra erős átlátszó fóliát az ajtókerethez a mellékelt ragasztószalaggal, vágja bele a fóliát a hátoldalon a megfelelő ponton, rögzítse az öntapadó cipzárt, és már készen is áll a használatra. A munka befejezése után tisztán eltávolíthatja a ragasztószalagot az ajtókeretről, így munkát és energiát takarít meg. Minden elő van készítve? Akkor kezdődjön a munka!

3. A falprofil kijelölése

Jelölje meg a tervezett fal profilját vízmértékkel vagy lézerrel, és ennek megfelelően mérje meg az UW profilokat. A jobb tájékozódás érdekében ragasztócsíkokkal jelölje ki a körvonalakat a padlón.

4. A profilok előkészítése

Lemezvágó olló segítségével vágja le a profilokat a kívánt hosszúságra. Tipp: Ne használjon sarokcsiszolót, mert a nagy súrlódási hő tönkreteszi a profilok korrózióvédő rétegét. Ragasszon öntapadó PE-ből (polietilénből) készült tömítőcsíkokat a profilok hátuljára, hogy megakadályozza a nem kívánt hangátvitelt.

5. Az UW profilok rögzítése

Most már rögzítheti a profilokat a padlóhoz és a mennyezethez megfelelő csavarokkal. Használjon megfelelő kialakítással és megfelelő bittel felszerelt fúrót. Padlófűtés felszerelése esetén rögzítse a profilt a helyére, vagy használjon kábelkeresőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek csövek vagy kábelek a fúrási területen. Az alsó UW profilok süllyesztve vannak azon a területen, ahol az ajtónyílás lesz. A falakon lévő csapprofilokra hézagtömítést rögzítenek. Rögzítse a profilt a gyártó előírásai szerint. TIPP: Ha nem kívánja használni a meglévő furatokat, a wolfcraft többcélú fúrójával közvetlenül a fémprofilon keresztül fúrhat a falba.

6. A CW profilok eligazítása

A padlóhoz és a mennyezethez rögzített UW profilokba immár végleges rögzítés nélkül is elhelyezheti az első CW profilt. Hagyjon 2 cm távolságot a mennyezeti mozgások kompenzálására. A faltól kiindulva a csapprofilokat most úgy állíthatja be, hogy a köztük lévő távolság a gipszkarton lap szélességének fele legyen. Igazítsa az összes profilt ugyanabba az irányba, majd préselje össze őket például a wolfcraft profilösszekötő fogóval.

7. Gipszkarton vágása

A gipszkarton a fal- és mennyezetburkolatok páratlanul jól felhasználható anyaga: kiváló ár-érték arányt, optimális tűzvédelmet kínál, és megfelelő szerszámokkal könnyen megmunkálható. A gipszkarton lap két oldalán speciális kartonpapírral borított gipszmagból áll. Belső építkezéshez a mennyezetig érő formátumot ajánljuk 125 cm szélességgel vagy az "egyszemélyes táblákat" 60 x 260 cm formátumban. Nedves helyiségekhez speciálisan fürdőszobákhoz tervezett impregnált táblákat kell használni. Ez az útmutató két praktikus alternatív eszközt mutat be gipszkarton lapok vágásához és adaptálásához.

Az új gipszkarton vágók sokkal könnyebbé teszik a vágást, és megóvják Önt attól, hogy a nehézkes gipszkarton lapokat folyamatosan mozgassa, elfordítsa és a végén álljon. Rendkívül praktikus, ha egyedül végzi a munkát.

gipszkarton-vagas1.a, A gipszkarton vágó használata. Egyszerűen helyezze a 100 cm hosszú sínt a gipszkarton lapra, és húzza át a "kocsit" a vágópengével a kartonon.

2.b, Fokozatosan, szabályozott lefelé nyomással törje meg a bekarcolt gipszkartont. Kérjük, ne üsse meg a táblát, mert fontos, hogy a kartonréteg sértetlen maradjon.

3.c, A hátoldalon lévő karton vágásához nem kell megváltoztatnia a tábla helyzetét. Egy lépéssel kevesebb! Egyszerűen csúsztassa a "kocsit" az ellenkező irányba; a beépített horogpenge ezután tisztán átvágja a második kartonréteget a visszaúton.

Eredmény:  A tiszta vágás jelentősen megkönnyíti a későbbi hézagolási munkákat. A cserélhető standard pengék nagyon gyorsan cserélhetők. Tipp:  Szükség esetén a sín 200 cm-re meghosszabbítható a hozzáillő hosszabbító segítségével.

8. Pontos szögű és hosszirányú vágások készítése

Az új mozgó Szögvonalzó és párhuzamvágó gipszkartonhoz szögfunkcióval garantálja a precíziós vágást pontosan a megfelelő szögben. A könnyen leolvasható skála segítségével pontosan kijelölhet és vághat. A mellékelt párhuzamos és szalagvágó trapézpengével könnyen rögzíthető a vágókocsira, így több vezetett vágást is végezhet.