Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/672-8990

Ügyfélszolgálat: H-P: 7:00-15:00-ig

Hőlégfúvók

A hőlégfúvók sokoldalú és nagy teljesítményű eszközök, amelyek sokféle alkalmazáshoz használhatók, beleértve a festék eltávolítását, szárítást, olvasztást, zsugorítást stb. Különösen hasznosak olyan anyagok felmelegítésére, mint a műanyag, fém és fa, hogy rugalmasabbá és könnyebben kezelhetővé tegyék őket.

A hőlégfúvók régóta a műhelyek, háztartások és udvari munkák nélkülözhetetlen segítőtársa. Felhasználási területük a renoválástól a műszaki orvostudományig, a sporttól az elektronikai munkákig terjed. Kevés olyan elektromos kéziszerszámot lehet univerzálisabban felhasználni, mint a hőlégfúvót.


26termék
 

Mik a hőlégfúvó használatának előnyei?

A hőlégfúvók egyik legnagyobb előnye, hogy képesek gyorsan és egyenletesen felmelegíteni az anyagokat. Erőteljes fűtőelemekkel vannak felszerelve, amelyek akár a 600 fokot is elérhetik, lehetővé téve a projektek gyorsabb és hatékonyabb végrehajtását.

A hőlégfúvók is többféle modellben és méretben kaphatók, lehetővé téve, hogy megtalálja a tökéletes szerszámot az Ön egyedi igényeihez. Egyes modelleket nagy igénybevételű ipari felhasználásra tervezték, míg mások kompaktabbak és hordozhatók barkácsprojektekhez és otthoni javításokhoz.

Sok hőlégfúvó állítható hőmérséklet-beállításokkal is fel van szerelve, így rugalmasan dolgozhat különféle anyagokkal és alkalmazásokban. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékletet használjon az érzékeny anyagokhoz, és elkerülje azok károsodását.

A hőlégfúvók kiválóan alkalmasak a festék eltávolítására is, a festék és lakk eltávolítására használható fa, fém és egyéb felületekről. Gyors, hatékony és környezetbarát módszer a festék eltávolítására, mivel nem termel veszélyes füstöt vagy port.

Összefoglalva, a hőlégfúvók nagy teljesítményű és sokoldalú eszközök, amelyek sokféle alkalmazáshoz használhatók, beleértve a festék eltávolítását, szárítást, olvasztást, zsugorítást stb. Legyen szó professzionális vállalkozóról vagy barkácsolásra vágyóról, a hőlégfúvók minden eszközkészlet értékes kiegészítői.

Mire lehet használni a hőlégfúvókat?

Festékeltávolítás hőlégfúvóval: Csaknem minden olaj- és oldószeres festék és lakk a fáról hőlégfúvóval (500-650 C-on) teljesen eltávolítható. A festéket kb 2 cm távolságból felpuhítjuk a megfelelő hővel és azonnal spaklival vagy festékkaparóval eltávolítjuk. Lapos helyeken elegendő széles lesugárzó fúvókát alkalmazni. Hőérzékeny anyagoknál pl. üvegnél ajánlatos a levegő elterelésére lesugárzó fúvóka alkalmazása. A sarkokban lévő festékmaradékot drótkefével kaparhatjuk le. A fafelület ismételt kezelése előtt könnyen csiszoljuk meg. Használjon védőkesztyűt és védőszemüveget.

Kábelzsugorítás: Az elektrotechnikában és elektronikában a kábelvégeket, forrasztási helyeket és kapcsokat műanyagbevonattal kell védeni. Egy megfelelő átmérőjű zsugortömlőt húzunk a vezetékre majd 250-300 C-on reflektorfúvókával rázsugorítjuk a megfelelő hőmérsékleten. Ezzel a cső átmérője 50%-al csökken és szorosan rásimul a védendő helyre. Az elektromos kapcsolat biztosításához alkalmazható zsugortömlő hegesztőgyűrűvel vagy zsugorkapoccsal. PVC tömlők hasonló módon zsugoríthatók markolatokra, lécekre, állványokra, szerszámnyelekre, stb.

Forrasztás: A hőlégfúvót lágy forrasztáshoz is használhatjuk. Elöszőr a forrasztás helyét megtisztítjuk, zsirtalanítjuk, majd teljes teljesítményen (650 C-on) felmelegítjük az anyagot. Ez anyagtól és mérettől függően kb 50-120 másodpercig tart. Kb 300 C-nál a forrasztóanyagot felvisszük. A forrasztóanyagnak a munkadarab hőjétől kell megolvadni. Forrasztásnál az anyagra forrasztózsírt, vagy forrasztóvizet viszünk fel. Ezt az anyagot kihülés után meleg vízzel eltávolítjuk, különben korroziós veszély állna fenn. Pontforrasztásnál redukálófúvókát, csövek forrasztásánál pedig a reflektorfúvókát használhatjuk.

Forrasztás eltávolítás: Hőlégfúvóval a forrasztási helyek oldhatók, pl. rézcsöveknél 600 C-on a forrasztás elenged. Redukálófúvókával kb 90 mp múlva a rézcsövek csőfogóval oldhatók. Vigyázat a csöveket ne fogjuk meg, égésveszély miatt. Elektromos elemek kb 400 C-on az alapról könnyen eltávolíthatóak. A forrasztási helyet pontosan célozzuk meg, majd amikor a forrasztóón megfolyik az alkatrész alkalmas fogóval távolítsuk el.

Alakítás: Műanyag lemezek, csövek és rudak égési károsodás nélkül hőlégfúvókkal formázhatók. Padlóburkoló lapokat széles fúvókákkal (200 C-on) melegítjük. Műanyaglapokat tartályokhoz vagy dekorációhoz 250-500 C-on munkálhatjuk meg. Az éleket melegítés után éles asztallap szélén lehajlíthatjuk. Csöveket és rudakat reflektorfúvókával egyenletesen (kb. 250-400 C-on) melegítjük. Kihülésig a formát megtartjuk. Csöveknél homoktöltés megakadályozza a megtörést.

Illesztés: Hőlégfúvóval a műanyagcipő külső burkolata optimálisan illeszthető össze. Így készülnek a méretreszabott sport vagy speciális cipők, a felmelegített anyagot fogóval formálják meg. Műanyagcipőknél a törési helyek eltávolíthatók, lúdtalpbetétek formázhatók. Általában széles lesugárzófúvókát kb 200-400 C-on használjuk. Ne túl magas hőfokon dolgozzunk, mert a cipők többi anyaga károsodhat.

Átfedőhegesztés, ponyvahegesztés hőlégfúvóval: Műanyagponyvák és bevont szövetek hőlégfúvóval jól hegeszthetők, illeszthetők. Ehhez a ponyvát vagy fóliát kifeszítjük. A második részt (300-400 C-on) 2-4 cm átfedéssel hasonlóan előfeszítve vihetjük fel. Alkalmazzuk sliccelt fúvókát és nyomóhengert. Az anyag nagyon gyorsan felmelegszik és a nyomóhengerrel behengereljük. Végezzen vizsgálatot és tépjen szét egy próbadarabot. Ha fehértörés lép fel, akkor a varrat megfelelő. Ellenkező esetben a hőmérsékletet vagy a hengernyomást növelni kell.

Tükörhegesztés: Ha két műanyag munkadarabot (pl. csövet, rudat) kell összehegeszteni, akkor jól használhatjuk a tükörhegesztő előtétet. A tükörhegesztőt felhúzzuk a hőlégfúvóra és előmelegítjük. Ha elértük a kb. 300 C-ot akkor a munkadarabok végeit mindkét oldalról könnyen a felületekre szorítjuk. A ragadásmentes bevonat miatt az anyag nem ragad a felületre. Amint a műanyag képlékennyé válik a két munkadarab véget kb. 15 másodpercig szorosan összenyomjuk. Kihülés után egy igen szilárd és tömör kapcsolat jön létre. Fontos szabály, hogy mindig csak azonos anyagokat hegesztünk össze.

Műanyag hegesztés hőlégfúvóval: Műanyag hegesztésnél fontos, hogy a hozzá adott anyag azonos legyen a hegesztendő alapanyaggal. Rögzítsük a munkadarabot és tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk a felületeket. A varrathelyet hőlégfúvóval (kb. 250-400 C-ra) felmelegítjük és a hegesztőpálcát a hegesztőtalpon keresztűl bevezetjük. A műanyag hegesztő drótnak és alapanyagnak képlékenyre kell olvadnia. A hegesztés erősségét úgy ellenőrizhetjük, hogy törés esetén fehértörés keletkezik.

Leégetés: A festék és lakkbevonatok eltávolítása hőlégfúvó nélkül igen nehézkes lenne. A nyílt láng használata veszélyes és az anyagot megégetheti. Hőlégfúvóval adott hőmérsékleten a festékbevonatot felpuhítjuk és spaklival tisztán eltávolítjuk. Sarkokhoz, profilokhoz speciális formájú spakli is rendelkezésre áll. A festék eltávolítása után az új festés előtt a felületet finom csiszolópapírral dörzsöljük át.

Aktiválás: Ragasztásnál a hőlégfúvó használata igen előnyös, ha nagy felületet akarunk ragasztani vagy oldani. A hő hatására a ragasztó "nyitási" ideje meghosszabbodik és jó ragasztóerő biztosítható.

Zajszigetelő burkolatok: Ahhoz, hogy az autóban a gyermekek aludni tudjanak megfelelő invesztíció szükséges. Sokan a motorteret utólag hangszigetelő anyaggal burkolják, mely hidegben merev és nehéz alakítani. Hő hatására az anyag hajlítható, jól formázható a sarkokban és éleknél könnyen ragasztható.

Nyomóhenger: Egyes műanyagok hegesztésénél elengedhetetlenül fontos. A nyomóhenger hőlégfúvóhoz enyvezésnél vagy ponyvák átfedőhegesztésénél használatos.

Leoldás: Ablakfestéseket hőlégfúvóval gyorsan és nyom nélkül tudunk eltávolítani.

Begyújtás: Grillsütők begyújtása hőlégfúvóval a legegyszerűbb. Vegyi anyagok alkalmazása nehézkes és gyakran veszélyes is. A szén szagmentesen néhány perc alatt begyújtható.

Matricák: Eltávolításuk pl. autókról vagy csomagolásokról maradék nélkül a legegyszerűbben hővel távolítható el.

Tágítás: Kerti tömlők felhúzása közbetétdarabokra vagy PVC csőre a csővég melegítésével egyszerűen történik. Tágításoknál, csőbővítéseknél a hőlégfúvó jól használható. Borpalackok ledugózása után a műanyag sapkát hőlégfúvóval zsugoríthatjuk a palackfejre. Evezős sportban a szíjak, mandzsetták zsugorítása hőlégfúvóval egyszerű. A csónaképítőiparban a hőlégfúvó használata nélkülözhetetlen.

Felolvasztás: Vízvezetékek, eljegesedett lépcsők, befagyott autózárak felolvasztása hővel igen gyorsan elvégezhető. A jég alatt lévő anyagok nem károsodnak, a víz elpárolog és a felület száraz lesz. Újra befagyás ezzel elkerülhető.

Autógittelés: Vastagon felvíve a gittréteg igen lassan szárad. Hőlégfúvóval a folyamat lényegesen felgyorsítható. A hőt azonban ne intenzíven használjuk, mert a túl gyors szárítás repedéseket eredményezhet.

Gumiszőnyeg: Autószőnyegek mosása után a szárítás gyorsan elvégezhető. Nincs a maradék nedvesség miatti koszolódás.

Habcsók/gasztronómia: Ne csodálkozzom egy berlini háziasszony a konyhában hőlégfúvót használ. A habcsók hőlégfúvó hatására szilárdul meg és a felület szép barna színt kap. Formázásnál és a megfelelő hő használata miatt számos étel elkészítésénél hasznos eszköz tud lenni a konyhában.

Pácolás: Hőlégfúvóval a nyers faanyagok rusztikus színt kaphatnak, így design célokra is használhatók.

Milyen fajta hőlégfúvót választhatok?

Kézi hőlégfúvók: Ez a legelterjedtebb kézi hőlégfúvó gép, amely hajszárítóhoz hasonlít. Általában 100-600°C hőmérséklet-tartományban működnek, és változtatható sebesség- és hőmérséklet-beállításokkal rendelkeznek.

Ipari hőlégfúvó: Az ipari hőlégfúvók nagyobbak, erősebbek, és nagy igénybevételű alkalmazásokhoz tervezték őket. Magasabb hőmérsékleti tartományokkal rendelkeznek, és olyan feladatokhoz használhatók, mint a hegesztés, forrasztás és anyagok szárítása.

Infravörös hőlégfúvó: Ezek a hőlégfúvók infravörös sugárzást használnak a felületek felmelegítésére a környező levegő felmelegítése nélkül. Ipari környezetben gyakran használják festékek vagy bevonatok szárítására.

Akkus hőlégfúvó: Ezek a hőlégfúvók újratölthető akkumulátorral működnek, és nagyobb mobilitást kínálnak, mint a hagyományos vezetékes hőlégfúvók.

Digitális hőlégfúvó: Ezek a hőlégfúvók digitális kijelzővel rendelkeznek, amely mutatja az aktuális hőmérsékletet, és programozható egy adott hőmérséklet fenntartására.

Speciális hőlégfúvók: Vannak speciális hőpisztolyok is, amelyeket speciális alkalmazásokhoz terveztek, mint például hőre zsugorodó csövek, dombornyomó porok és elektronikai javítások.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
11 990 Ft - 239 990 Ft