Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/672-8990

Ügyfélszolgálat: H-P: 7:00-15:00-ig

Erdészfúrók, pánthelymarók

21termék
 

Mi az az erdészfúró (Forstner fúró)?

A Forstner fúró egy speciális fúrószár, amelyet famegmunkálási és asztalos munkákhoz terveztek. Ezek erdészfúrók arról ismertek, hogy képesek tiszta és precíz lyukakat létrehozni a fában, és gyakran használják olyan feladatokhoz, mint a hornyok, kivetőpántok helyének kifúrása, zsebfuratok létrehozása és átfedő lyukak fúrása.

Mik a forstner fúrók másnéven erdészfúrók tulajdonságai?

A Forstner fúrófejek, erdészfúrók egyik legfontosabb jellemzője a kialakításuk. Ellentétben a hagyományos csavarfúró fejekkel, amelyek hegyes hegyű és spirálhornyúak, a Forstner fúrófejek lapos hegyűek és egyenes hornyúak. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az erdészfúró tiszta és precíz lyukat vágjon anélkül, hogy a fát a furat körül szétforgácsolná vagy feltörné. Ezenkívül a lapos hegy lehetővé teszi a szögben történő fúrást, ami hasznos lehet átfedő lyukak fúrásához.

Az erdészfúrók másik kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy képes átfedő lyukakat fúrni. Ez azt jelenti, hogy két vagy több lyukat fúrhat, amelyek egy ponton metszik egymást anélkül, hogy a fa károsodna. Ez hasznos lehet az illesztések hornyainak kialakításához.

A Forstner fúrószárak arról is ismertek, hogy képesek mély lyukakat fúrni anélkül, hogy elmozdulnának. Ez a lapos hegyüknek köszönhető, amely a fúrót a furatban középre helyezi, megakadályozva, hogy az elsodródjon a kívánt irányból.

Hogyan válasszunk erdészfúrót, forstner fúrót?

Forstner fúrószár vásárlásakor fontos figyelembe venni a fúrandó lyuk méretét és az anyag fajtáját, amellyel dolgozni fog. Az erdészfúrók többféle méretben kaphatók, és a fúrófej méretének meg kell egyeznie a fúrandó furat méretével. Ezenkívül a különböző fafajtákhoz különböző típusú erdészfúrókra van szükség. A keményfák robusztusabb darabot igényelnek, mint a puhafák.

Mire használjuk a forstner fúrót, erdészfúrót?

A Forstner fúrószárak alapvető eszközök a fa- és asztalos munkákhoz. Speciális kialakításuk lehetővé teszi a tiszta és precíz furatok kialakítását, ferde fúrást, átfedő lyukakat és mély lyukak elmozdulás nélküli létrehozását. Kiváló befektetés azok számára, akik professzionálisabbá és hatékonyabbá szeretnék tenni munkájukat.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
2 790 Ft - 12 390 Ft
Átmérő
 (mm)
15 mm - 50 mm