Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/672-8990

Ügyfélszolgálat: H-P: 7:00-15:00-ig

Infravörös mozgásérzékelők

Az infravörös mozgásérzékelők kevésbé érzékenyek arra, ha valaki a szenzor irányába egyenes vonalban mozog, mint ha az érzékelővel párhuzamosan. Ez utóbbi esetben átlagosan 12 méterről veszi észre a mozgó tárgyat, míg ha a szenzor felé mozog, az észlelési távolság lecsökken. Az érzékelési terület megfelelő méretének fenntartásához fontos betartani az érzékelőknél megadott javasolt szerelési magasságot.


30termék
 

Az infravörös mozgásérzékelők olyan eszközök, amelyek érzékelik a testek mozgását a hőmérsékletük változása alapján. Ezek a kompakt eszközök különböző környezetekben és alkalmazásokban használhatók, és számos előnyt kínálnak az embereknek.

Előnyök:

  1. Biztonság: Az infravörös mozgásérzékelők kiválóan alkalmazhatók biztonsági rendszerekben. Érzékelőik képesek észlelni a nem kívánt mozgást azáltal, hogy felismerik a testek hőmérsékletének változását. Ez lehetővé teszi, hogy időben riasztást küldjenek, ha valaki belép a védett területre.

  2. Energiahatékonyság: Az infravörös mozgásérzékelők segítségével energiahatékonyabbá teheted otthonod vagy irodád világítását és fűtés-hűtés rendszerét. Amikor a rendszer észleli, hogy nincs jelenlévő személy, automatikusan kikapcsolja a felesleges világítást és csökkenti a hőmérsékletet, ezáltal energia- és költségmegtakarítást eredményezve.

  3. Kényelem: Az infravörös mozgásérzékelőkkel felszerelt rendszerek kényelmes megoldást nyújtanak a mindennapi élethez. Például a mozgásérzékelős lámpák automatikusan bekapcsolnak, amikor valaki belép a területükre, és kikapcsolnak, amikor senki sincs jelen. Ez kényelmet és takarékos használatot jelent a felhasználók számára.

  4. Rugalmasság: Az infravörös mozgásérzékelők alkalmazása sokféle területen lehetséges. Használhatók otthonokban, irodákban, raktárakban, parkolókban és még sok más helyen.

Leggyakoribb kérdések az infravörös mozgásérzékelőkről:

  1. Hogyan működnek az infravörös mozgásérzékelők? Az infravörös mozgásérzékelők infravörös sugárzást érzékelnek, amelyet a testek kibocsátanak hőmérsékletük alapján. Amikor egy test áthalad a detektor látómezőjén, és annak hőmérséklete változik, a mozgásérzékelő észleli ezt a változást, és jelet küld az ellenőrző egységnek.

  2. Milyen távolságot képesek érzékelni az infravörös mozgásérzékelők? Az infravörös mozgásérzékelők érzékelési távolsága a típustól és a beállításoktól függ. Általában a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható érzékelő képes észlelni a mozgást 5-15 méteres távolságból.

  3. Milyen tényezők befolyásolhatják az infravörös mozgásérzékelők teljesítményét? Az infravörös mozgásérzékelők érzékenyek a hőmérsékletváltozásokra, ezért a környezeti hőmérséklet változásai befolyásolhatják a teljesítményüket. Például erős napsütés vagy fűtési rendszerek közelében lévő hőforrások zavarhatják az érzékelő működését.

  4. Vannak-e hamis riasztások az infravörös mozgásérzékelők esetében? Előfordulhatnak hamis riasztások bizonyos esetekben. Ezeket általában olyan tényezők okozzák, mint például a mozgó faágak vagy növények, állatok vagy a szél hatása az érzékelőre. Azonban sok modern infravörös mozgásérzékelő beépített funkciókkal rendelkezik a hamis riasztások minimalizálására, például beállítható érzékenység és időzítő funkciók.

  5. Milyen alkalmazási területeken érdemes használni az infravörös mozgásérzékelőket? Az infravörös mozgásérzékelők széles körben használhatók különböző területeken és alkalmazásokban. Ezek közé tartoznak a biztonsági rendszerek, világításvezérlés, energiahatékony automatikus rendszerek.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
9 990 Ft - 55 990 Ft