Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/672-8990

Ügyfélszolgálat: H-P: 7:00-15:00-ig

Wagner HVLP festékszórás

A WAGNER HVLP festőgépek rendszerei időt takarítanak meg az ecsettel és hengerrel végzett munkához képest. Ez különösen észrevehető nagy területek festésekor, de bonyolult tárgyak esetén is. Nincs szükség a falak vagy a mennyezet sarkait és széleit ecsettel előfesteni – a festéket gyorsan és egyenletesen hordja fel, hogy egyetlen menetben jó fedést érjen el. A hengerrel történő átfestésből eredő csíkok a múlté. Az ecsettel nehezen hozzáférhető sarkok és területek rekordidő alatt bevonhatók a pontosan állítható festéksugárnak köszönhetően.

wagner-hvlp-festekszoras

Miért jobb a HVLP festékszórás mint a hagyományos úton történő festékfelhordás?

Szeretné tudni, miért jobb a festékszórás? A WAGNER HVLP festőgép összehasonlító filmjeiben megmutatják, hogyan versenyeznek a WAGNER HVLP szórópisztolyai az ecsettel és hengerrel szemben, összesen nyolc kamera valós idejű felvételein. Nézze meg most és görgessen lejjebb a leírásokhoz!

1. Dolgozzon gyorsabban és könnyebben

A WAGNER HVLP festőgépek rendszerei időt takarítanak meg az ecsettel és hengerrel végzett munkához képest. Ez különösen észrevehető nagy területek festésekor, de bonyolult tárgyak esetén is. Nincs szükség a falak vagy a mennyezet sarkait és széleit ecsettel előfesteni – a festéket gyorsan és egyenletesen hordja fel, hogy egyetlen menetben jó fedést érjen el. A hengerrel történő átfestésből eredő csíkok a múlté. Az ecsettel nehezen hozzáférhető sarkok és területek rekordidő alatt bevonhatók a pontosan állítható festéksugárnak köszönhetően.


2. Az eredeti felületi textúra megőrzése intelligens festékfelvitel révén

A festékszórási eljárás fő előnye abban rejlik, hogy érintésmentes festékfelhordási módszer. Az eredeti felület textúrája érintetlen marad – ellentétben a hengerrel vagy ecsettel végzett kézi felhordás eredményével. Ha a festéket kézzel, ecsettel vagy hengerrel hordják fel sima felületekre, a közvetlen érintkezés látható nyomokat hagy maga után, például henger körvonalait vagy ecsetnyomokat a felületen. A festékszórás megőrzi az eredeti textúrát akkor is, ha texturált felületeken, például Artex® vagy faforgácsos tapétákon dolgozunk.

wagner-hvlp-festekszoro

Különösen a védelmet nyújtó lakkoknál elengedhetetlen az egyenletes és zökkenőmentes felhordás. Dekoratív lakkokkal is mindig az egyenletes eredmény a cél. Ecsettel vagy hengerrel történő lakkozáskor viszont a használt tárgy saját szerkezete is szétterül – mindenki ismeri az ecsetszőrök okozta apró bevágásokat a lakkon. A sima, fényes réteg eléréséhez a festékszóró rendszerek ideálisak, mert garantálják az egyenletes felhordást. A porlasztott lakkcseppek könnyedén elérnek minden sarkot, biztosítva, hogy még a nehezen elérhető részek is tökéletesen legyenek tömítve. A lakk szórása időt és erőfeszítést takarít meg, és garantált az egyenletes, teljes fedés. A WAGNER HVLP festékszóró rendszerekkel minimális a festékköd, ezért fáradtságmentesen dolgozhat – sok kreatív felhasználónak pedig remek szórakozást is nyújt.


3. Tökéletes fedés

A WAGNER HVLP festékszóró rendszerek egyenletes festékbevonatot és tökéletes fedést garantálnak. A hengerekkel és kefékkel közvetlenül összehasonlítva a WAGNER HVLP festőgépekkel elért eredmények láthatóan jobbak. A nap végén megérdemli a lehető legjobb felületkezelést.

Ecsetelés kontra festékszórás

Falfestékek ecsettel és hengerrel való felhordása: A falra való festék felhordásának eredeti módja természetesen ecsettel és festőhengerrel történik. Az utóbbi időben azonban sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a festékszóró rendszerekre, amelyek a falra vagy a mennyezetre való festékszórásra szolgálnak. A hagyományos festéssel ellentétben sok időt és fáradságot takaríthat meg a festékszórással, mivel a nehezen elérhető területek, például a szobák sarkai könnyebben és gyorsabban festhetők. Egy másik előny a festőhengerrel szemben a vizuálisan kiváló felület. A festékszórás sokkal egyenletesebbé és simábbá teszi a felület textúráját.

Falfestékek szórása: Miután elsajátította a festékszórási technikát, gyorsan bevonhat nagy területeket falfestékkel. Ezenkívül a festékszóró berendezéssel való munkavégzés a legtöbb felhasználó számára örömet és könnyebb munkát jelent. Mindazonáltal, akár festéket szór, akár falfestékkel hagyományosan fest, győződjön meg arról, hogy a helyiség jól le van fedve és maszkolva, mielőtt elkezdené.

wagner-hvlp-falfestes


4. Letisztult technika

Precíz, ellenőrzött festékrétegek

A WAGNER az airless festékszórás és a "nagy térfogatú alacsony nyomású" technológia specialistája. Mindkét technológia alkalmazható falfestékek felhordására.

Falfestékek szórása HVLP festékszóró rendszereinkkel: HVLP festékszóró rendszereink alacsony nyomású szórásra készültek, amelyben a nagy levegőmennyiség alacsony légnyomással (0,07 MPa-ig) párosul. A FineSpray módszerrel a falfestékeket levegővel teljesen porlasztják a fúvóka kimeneténél. Az alacsony anyagnyomás és a nagy levegőmennyiség együttesen valamivel nagyobb anyagcseppeket és ezáltal kevesebb festékködöt biztosít.

Hogy milyen pontosak a szórópisztolyaink, az látható ebből a filmből. Még egy ipad is könnyen körbefújható festékkel miliméteres pontosággal! :)


wagner-hvlp-alapozok-szorasa

5. Gyors festékcsere

A különleges feladatokhoz a WAGNER HVLP speciális szórófejeket kínál, amelyek egyetlen lépésben cserélhetők az eredeti szórófejjel. Ezt a szabadalmaztatott Click&Paint rendszer teszi lehetővé. Például a különböző színek és anyagok közvetlenül egymás után szórhatók ki, közbenső tisztítás nélkül.

Speciális alkalmazásokhoz, például radiátorok festéséhez vagy nagyon nagy vagy filigrán tárgyak festéséhez a WAGNER HVLP speciálisan kifejlesztett szórófejeket kínál. A pisztolytartó és a szórófej közé kattanó fogantyúhosszabbítás is nagyon praktikus. Megnöveli a szórópisztolyok hatótávolságát, így a festéket egyszerűen a mennyezetre lehet szórni, vagy a festékeket és lakkokat finoman lehet felvinni a padlóra vagy a fa teraszokra.


wagner-hvlp-festogepek

6. Jobb felületi minőség

A kerítések, bútorok és egyéb, az időjárásnak kitett tárgyak védelmet igényelnek: a nap, szél, eső és hó, magas és alacsony hőmérséklet, nedvesség megtámadja felületüket. A megfelelő bevonat ellenállóbbá teszi a felületeket – hogy Ön a lehető leghosszabb ideig élvezhesse őket.

- Hosszabb ideig megőrzi minőségét

- Ellenállóbb

Annak megállapítására, hogy a zománcokhoz és lakkokhoz melyik bevonási módszer a leghatékonyabb a felület megóvása szempontjából, egy sor tesztet végeztek el különféle elterjedt fafajtákon. A fa egy részét hagyományos, közepes minőségű ecsettel vonták be, egy másik részét pedig WAGNER HVLP finomszóró rendszerrel vonták be. A fát ezután kitették az időjárás hatásának. Rövid idő elteltével az ecsettel bevont fa bevonata teljesen letört. A festékszóró pisztollyal felvitt bevonat azonban lényegesen ellenállóbbnak bizonyult.

wagner-hvlp-festogep

Szórja vagy ecsettel hordja fel a mázat?

A mázakat egészen jól fel lehet vinni speciális mázecsettel. A hosszabb sörtéknek köszönhetően ezek a kefék jobban be tudnak nyúlni a felületen lévő farostok közé, mint a hagyományos kefék. Mindazonáltal a HVLP szórófejes máz felhordása nemcsak egyszerűbb, hanem időt, anyagot és erőfeszítést is megtakarít. A famáz szórása gyorsabban fed le nagyobb felületet. Ezenkívül elkerülheti a csöpögő ecsetek és a máz felhalmozódását a repedésekben és a sarkokban. Ha például mázat szeretne felvinni az új fa kerítésére, akkor nehéz lehet megfelelően bevonni azokat a területeket, ahol a léceket összecsavarozták. Míg egy ecsettel többször meg le kell mázolni a területet, ami ott anyagfelhalmozódást okoz, addig a festékszóró minden zugát és rését egyetlen menetben be tudja tökéletesen fedni. Ez teljes védelmet és tömített felületet garantál.

wagner-hvlp-mazolas


7. Hatékonyság

Dolgozzon gyorsabban és professzionálisabban egyetlen eszközzel.

A WAGNER HVLP festékszóró gépek sokkal gyorsabban hordják fel a festéket, mint az ecset és a henger. Kezdetnek nincs szükség az élek és sarkok előfestése az ecsettel – a festék felhordása egyetlen munkalépésben történik.